Leningsoorten, Welke Soorten Leningen Zijn Er & Welke Is Voor Mij?

vragen-geld-lenen

Welke leningen zijn er?

Alle soorten leningen voor extra geld

Extra geld kan iedereen wel gebruiken en een lening daarvoor een snelle oplossing. Daarom hier alle soorten leningen op een rij. Lenen is verstandig als u zeker weet dat u de lening kunt terug betalen. Verder vraagt u via het internet eenvoudig offertes aan om de goedkoopste lening uit te kunnen kiezen. Voor een hypotheek, een persoonlijke lening, doorlopend krediet of andere manieren van geld lenen.

500x500

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is over het algemeen de bekende vorm van lenen. U sluit een lening af om een bepaalde aankoop te kunnen doen, zoals een televisie of een auto. Voordat u de persoonlijke lening afsluit bepaalt u wat de looptijd zal zijn en wat de rentekosten per maand zullen gaan worden voor de gehele looptijd. Bovendien dient u de lening binnen de looptijd volledig af te lossen, om er aan het eind van de rit er weer helemaal vanaf te zijn.

Voordelen van een persoonlijke lening

De voordelen van een persoonlijke lening bestaan vooral uit de duidelijkheid en degelijkheid, in combinatie met een aantrekkelijke rente. U weet, voordat u de lening afsluit, precies waar u aan toe zal zijn met betrekking tot u maandelijkse lasten. Zo heeft u de mogelijkheid ervoor zorg te dragen dat de kosten binnen uw maandelijkse inkomsten en uitgaven passen, zodat u in ieder geval niet in de problemen zult komen. De persoonlijke lening kent een vaste rente, waardoor u tijdens de looptijd niet voor vervelende verrassingen komt te staan en de kosten vooraf bekend zijn, net als de aflossing die u dient te doen.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is net als de persoonlijke lening een bekende vorm van lenen. Het is aan de andere kant wel een totaal andere vorm van lenen, aangezien het om een bedrag gaat dat u maximaal mag lenen, gedurende een bepaalde looptijd. Dat klinkt wellicht wat abstract, waardoor het waarschijnlijk goed duidelijk zal worden door goed naat het voorbeeld te kijken. U zal zien dat het doorlopend krediet vooral interessant is wanneer u de komende tijd wat meer geld nodig denkt te hebben, maar u aan de andere kant niet precies weet hoeveel het zal zijn.

Voorbeeld doorlopend krediet

U kunt een doorlopend krediet afsluiten voor maximaal 10.000 euro om er op die manier voor te zorgen dat u de komende tijd altijd wat extra achter de hand heeft. Wanneer u 1000 euro nodig heeft voor een nieuwe televisie kunt u die opnemen. U betaalt alleen over die 1000 euro rente en niet over de resteren 9000 euro die u op zou mogen nemen. Op die manier zorgt u ervoor dat u alleen betaald voor wat u nodig heeft. Aan de andere kant is de rente binnen een doorlopend krediet vaak wel variabel, waardoor de kosten eventueel hoger uit kunnen vallen.

Minilening / Minikrediet

Een minilening bestaat pas enkele jaren en biedt zowel voordelen als nadelen, waardoor het van belang is die goed tegen elkaar af te wegen. Zo is het het aan de ene kant prettig dat u ervoor kunt zorgen dat u heel snel geld tot u beschikking heeft. De minilening wordt daarom ook wel flitskrediet of flitslening genoemd. U kunt er binnen enkele dagen, of zelfs enkele minuten, voor zorgen dat u wat extra geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld om boodschappen mee af te rekenen.

Gevaar van een minilening

De minilening brengt aan de andere kant ook wel wat nadelen met zich mee, aangezien de kosten over het algemeen relatief hoog liggen. U betaalt doorgaans maar weinig rente, maar u dient er ook op te letten dat er geen andere kosten in rekening worden gebracht. Zeker wanneer u de flitslening niet op tijd terugbetaald ontstaan er over het algemeen hoge kosten, waardoor u uiteindelijk alleen maar meer geld kwijt zal zijn aan de tijdelijke oplossing. Een minilening kan u in verschillenden gevallen goed helpen, maar het is ook van belang om de nadelen ervan in te zien en te onderkennen.

Rood staan bij de bank / Banklening

Rood staan is een hele bekende manier van geld lenen, al zien we het vaak niet als een vorm van lenen. We hebben over het algemeen allemaal wel eens rood gestaan, waardoor we wat dat betreft een lening hebben afgesloten. Het grote voordeel hiervan is dat het over het algemeen automatisch verwerkt wordt, zonder dat we na hoeven te denken over een looptijd of de kosten per maand waar we mee te maken zullen krijgen. De meeste mensen die rood staan zullen er automatisch voor proberen te zorgen dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt, om zo min mogelijk rente te betalen.

Rente bank bij rood staan

De relatief hoge rente die u betaalt tijdens het rood staan zorgt er over het algemeen voor dat mensen dit niet als erg prettig ervaren. Het is verstandig om er in het geval van spaargeld in ieder geval voor te zorgen dat er voldoende op uw betaalrekening staat. Zodra u saldo negatief is betaalt u daar namelijk rente over, die vaak een stuk hoger is dan de rente die u aan de andere kant ontvangt over uw tegoed. De rente verschilt per bank, maar rood staan brengt doorgaans relatief hoge kosten met zich mee, waardoor het verstandig is om dit te voorkomen.

Creditcard Lenen

Een creditcard biedt u een vorm van lenen aan, aangezien u de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een krediet. Ondanks dat we over het algemeen met de engelse naam werken is het namelijk gewoon een kredietkaard, waarmee we de mogelijkheid hebben iets op krediet te kopen. Zodra we onze aankoop met een creditcard worden deze direct afgerekend, maar het geld zal pas aan het eind van de maand worden afgeschreven. Het is daarom van belang om het geld aan het eind van de maand beschikbaar te hebben, aangezien u anders een lening aan zal gaan.

Prepaid creditcard

Daarnaast is er tegenwoordig ook de prepaid creditcard, die een unieke vorm van betalen mogelijk maakt. Net als met de prepaid sim-kaart die we allemaal kennen uit onze mobiele telefoon dient u vooraf geld bescikbaar te maken, om een aankoop te kunnen doen. Zo kunt u met u kaart betalen en bijvoorbeeld een hotel boeken, maar het is niet mogelijk om schulden te maken. De prepaid creditcard zorgt er wat dat betreft voor dat u in ieder geval geen lening af zal hoeven sluiten, aangezien u niet meer uit kunt geven dan u heeft.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling is een relatief populaire vorm van lenen, aangezien u de mogelijkheid nu alvast van de producten te gaan genieten, terwijl u er nog niet voor hoeft te betalen. Dit is onder andere mogelijk bij postorderbedrijven als de Wehkamp, maar daarnaast ook bij diverse elektronica winkels en bij de gemiddelde auto dealer. Men levert u het product of de dienst al meteen, terwijl het kopen op afbetaling ervoor zorgt dat u pas later hoeft te betalen. U kunt er op die manier als het ware voor zorgen dat u pas achteraf hoeft te gaan sparen voor u aankoop.

Rente op kopen op afbetaling

U dient er bij het kopen op afbetaling natuurlijk wel rekening mee te houden dat u er rente betaalt over de aankoop die u wilt doen. Dat heeft er mee te maken met het feit dat de verkopende partij langer op het geld dient te wachten en u daar kosten voor in rekening zal brengen. De rente kosten worden soms alvast opgenomen in de totale prijs, maar u dient er rekening mee te houden dat geld lenen altijd geld kost. Desalniettemin bezorgt de kopen op afbetaling u een eenvoudige mogelijkheid om mooie producten aan te schaffen en daar tijdens het sparen alvast van te genieten

geld-lenen

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.